04 noiembrie 2006

Fara trafic in week end

La fel ca in viata reala, in care traficul capitalei in week end este mult redus, am hotarat ca la fel sa fie si posturile mele legate de trafic.ro. Desi o sa postez si in WE, nu o sa vreau sa vorbesc despre acelasi subiect despre care deja vorbesc in timpul saptamanii de lucru. Cu unele exceptii, cazuri de forta majora: DOS attacks, H.A.C.K.E.D :)

De exemplu, azi citeam(rar mai prind cartile in varianta print :) ) o carte destul de interesanta:"
Saptezeci de invetii ale antichitatii", prin care am ramas suprins sa aflu ca nu focul e cea mai veche descoperire a omului, ci sfaramatul pietrei. Daca asa spun cei 42 de autori ai cartii, care sunt de notorietate, toti, asa trebuie sa fie: spartul pietrelor e cea mai veche inventie.

Alt lucru aflat de data asta pe net se refera la gusturile umane: din cate tin minte, in scoala primara, am fost invatat ca exista patru gusturi primare: acru, dulce, sarat si amar. Pe net aflu ca mai este unul, recent descoperit(1920 si ceva parca) umami
. Deci asta ar fi al cincilea, si ultimul descoperit. Pun mana pe telefon si il contactez pe pustiul unui coleg, e prin clasa a 4. Il intreb de cate gusturi stie el de la scoala. Cica sunt patru. Sigur? Da, dulce, amar, sarat si acru. de umami ai auzit. Nu.

Maine fac cercetari mai mult pe net despre chestia asta, sa vedem cam cat de la zi sunt
educati. copii nostri. Daca 1920 si ceva inseamna la zi.