05 noiembrie 2006

Fara trafic in week end - part 2

Spuneam in postul precedent ca o sa continui cercetarea despre informatiile romanesti legate de umami(pentru cei care nu au citit acel post, umami este al cincilea gust principal).

Ok. Sa cautam pe google.com site-urile din dot ro care contin informatii despre umami: umami google.com site:ro. Results 1 - 35 of about 120 for umami site:ro - din pacate nici un fel de informatii relevante despre acest lucru in primele 10 rezultate.
O alta cautare, pe google.ro, site-uri din Romania: umami google.ro site:ro
De data aceasa, pe locul 10 gasesc un articol din Adevarul Online din 2001. Good job, Adevarul... Una din metodele de a creste traficul pe site-urile de stiri este pastrarea articolelor in arhive online. Probleme, in schimb pot aparea la abonamentele online pentru acele documente. Daca articolul respectiv este accesabil doar pe baza de abonament, atunci cum il mai indexezi in motoarele de cautare - odata indexat e accesibil tututor, gratuit - ? O varianta ar fi excerpt-urile, dar mai sunt si altele, poate o sa vorbim despre ele alta data...
Ultima cautare referitoare la umami o fac tot pe google.ro, pentru site-uri in limba romana: umami google ro lang ro si obtin Rezultatele 1 - 10 din aproximativ 46 română pagini pentru umami. Cam atat la nivelul mediului online romanesc despre umami. Slab tare...:(

Concluzia pe care o trag azi este ca suntem putini in urma cu nivelul cunostiintelor aplicate in scoali, sau cel putin in cea in care invata copilul colegului meu.
Mai are rost sa caut dupa cel de-al saselea si al saptelea gust descoperit de oamenii de stiinta, conform wikipedia ? Nu cred:)
Daca totusi exista, printre cei care citesc postul acesta, profesori de biologie/anatomie care predau despre umami, sa ma anunte, pentru a primi felicitarile mele publice.

Tips and tricks: Definiti corect limba paginii sau a intreg site-ului, in portiunea <head> a codului, folosind corect metatag-ul content-language. Varianta corecta este <meta http-equiv="content-language" content="ro"> si nu <meta name="language" content="ro">