06 noiembrie 2006

Posta Romana e "posta" pe bune - de la unul, la altul(ghisee)

Atentionare: Postul acesta merita 5 minute din viata ta - nu e vreo prostie de chain letter, nu e nici spam(cineva a considerat ca merita sa il citesti) dar poate influenta in mai bine viata celor din Romania. Ai rabdare si citeste pana la capat, te rog. Multumesc.

Posta Romana: "Posta" pe bune - de la unul, la altul(ghisee) - Asta e tot ce pot sa spun in urma zilei de azi(deja ieri, la ora asta). Nu ca ar fi pentru prima data cand se intampla ceva scarbos in oficiile postale prin care am avut ghinionul sa am treaba, dar azi, azi am hotarat sa iau atitudine. Si ca sa fiu mai sigur ca vocea mea nu va ramane fara ecou am hotarat sa o fac pe internet, cu ajutorul webmasterilor si/sau programatorilor, detinatorilor de site-uri, de blog-uri, cei care posteaza pe forumuri, orice are ceva de zis pe net. E momentul sa ne unim si sa ii fortam pe prestatorii de servicii sa ne respecte! Tot ce vreau este ca acest material sa fie un PROTEST impotriva POSTA ROMANA, sa ajunga la urechile cui trebuie din P.R. si sa vad masuri radicale si rapide. Daca nu le luati, va doresc sa dispareti cat mai curand de pe piata!!!

Dupa ce am sa povestesc ce am patit, o sa va explic si cum puteti lua ATITUDINE si SCHIMBA SITUATIA de fapt a unor lucruri aparent marunte, si totusi importante. As vrea sa mi se alature la aceasta actiune:
  • cei care au fost trimisi macar o data in viata lor de la un ghiseu la altul
  • cei carora li s-au inchis ghiseele in nas cu 5 minute inainte de programul regulamentar
  • cei care au gasit posta inchisa in timpul pauzei personale de masa
  • cei carora li s-a raspuns impertinent la ghisee
  • cei care au fost trimisi sa cumpere plicuri sau timbre de la librarii sau din alte parti, desi acela era locul firesc de unde sa il cumpere
  • cei care nu au gasit plicuri la posta
  • cei care au gasit posta inchisa la ora 18:50, desi trebuia sa fie inchisa abia la ora 19
  • cei carora "aveti o mie sa va dau 10?"
  • cei care....si lista poate continua cu ce ati mai patit fratilor.

Iata ce s-a intamplat, aproape identic, ca si si acum 2 saptamani, la un alt OP:

La ora 12.50 intru in oficiul postal(pentru asta sunt nevoit sa plec mai devreme in pauza de masa), ca deh, la ora 13:00, stiam(si credeam ca sunt norocos daca stiu) ca la posta romana incepe "the fucking schimb de tura" - sau, sa lasam fetele sa se schimbe, clientul poate sa astepte. Adica, daca vrei sa trimiti un plic in pauza ta de masa, mai bine mai stai pe tusa pana la 13:30, 13:45...La ora 12:51 sunt in fata ghiseului numarul 4 si intreb de unde pot sa cumpar un plic si niste timbre pentru provincie. Aflu ca de la ghiseul numarul doi. Ora 12:52 sunt la ghiseul doi si cer timbrele mult dorite: nu mai am plicuri, iar timbre nu de aici. Incercati la colega de alaturi, la ghiseul unu. La ghiseul unu nu mai au nici acolo, nici timbre si nici plicuri. Ma trimite la ghiseul 5. La ora 12:55 sunt in fata la ghiseul cinci. Intreb de plicuri, dar nu apuc sa termin ca sunt trimis la ghiseul sase. La 12:56 ma asez la rand la ghiseul 6 cu speranta sa ajung inainte de ora 13:00 sa mi se inchida in nas. Am noroc(oare?) si ajung la fara doua minute, plin de sperante, sa vorbesc cu "tanti" din spatele tejghelei.
Redau in continuare dialogul dintre mine si nesimtita de la ghiseu, o femeie la 40 de ani, terminata, cu nervii la pamant, dar nesupusa niciunui control psihologic, control care sa o justifice pe acel post:
"Eu:Doamna, as vrea un plic si niste timbre pentru provincie, va rog.
Nervoasa:
Nu avem nici plicuri nici timbre la ghiseul asta. Mergeti la ghiseul 2.
Eu: Doamna, vad ca aveti niste plicuri in chiar in spatele dumneavoastra( un panou mare cu toate tipurile de plicuri, era asezat intre ghiseul 5 si 6). Colega de la ghiseul 5(la un metru de ea, dar care deja intrase in pauza) mi-a spus sa cumpar de aici...
Nervoasa: Acuma e inchis, se schimba tura. Reveniti dupa pauza.
Eu(oarecum interzis, ma uit la ceasul din spatele ei): Mai sunt 2 minute pana la pauza. Imi dati plicurile de care am nevoie, sau nu?
Nervoasa(super ofuscata):Care parte din "e inchis" nu ati inteles-o?
Eu(nervos de-a binelea):Cum va permiteti doamna, sa mi va adresati asa? Dumneavoastra veniti direct de la sapa sa vindeti la ghiseu, sau cum?Cine va permite sa vorbiti asa cu clientii?
Nervoasa(probabil, realizand ca a gresit): Va rog reveniti dupa pauza...
Eu: Unde aveti condica de reclamatii si cum va numiti, va rog.
Nervoasa(cu durere-n cot, probabil stie ca nu se va intampla nimic): ghiseul 1, ma cheama "Obosita Maria"

13:01, inapoi la ghiseul 1. Cer condica de reclamatii. Nu avem asa ceva acuma, e la diriginta. Cica, sa revin dupa ora 16, cand are program diriginta(What? Program care incepe la ora 16?!) abso-fucking-lutely amazing...Nu imi vine sa cred ce se poate intampla intr-o companie de marimea asta...

Stau acum, recitesc ce am scris, si trag concluzia: din 6 ghisee pe care acest oficiu le are, am trecut pe la 5 din ele, in 6 reprize, in numai 10 minute. Numai la ghiseul 3 nu am ajuns... Plicuri, la posta nu se gasesc, timbre, nu mai spun. In schimb greata si nesimtire din partea angajatilor, asta e moka si e multa fratilor.

Plec cu gandul de nu lasa lucrurile sa mai mearga asa cum au mers pana acuma. Trebuie luata ATITUDINE si ma gandesc cum pot face lucrul acesta; realizez ca as putea face ceva interesant, dar nu singur, ci cu ajutorul vostru: ce trebuie facut in continuare, este sa ii gasesc pe cei care au patit-o macar o data cu Posta Romana - chiar ca e "posta" oameni buni, si sa incepem impreuna un bombing pentru "posta romana".

Ce inseamna conceptul de boombing? Simplu, o multime de n site-uri care pun in paginile lor un link cu anumite atribute catre un alt(in cazul nostru, exact acest blog/post) site, cu scopul de a modifica rezultatele naturale ale motoarelor de cautare. Un exemplu, clasicul, de altfel este cel cu miserable failure care afiseaza pe primul loc pagina lui George Bush de pe www.whitehouse.gov:

Cum poti lua atitudine si face acelasi lucru impotriva Posta Romana? Simplu si in 2 minute. Copiezi codul de mai jos(codul e cuprins intre paranteze patrate, nu uita sa le scoti cand pui pe site la tine) si il pui la tine pe site. Asta e tot:

[Cititi un articol despre <a href="http://traficguy.blogspot.com/2006/11/posta-romana-e-posta-pe-bune-de-la.html" title="posta romana">Posta Romana</a>: "Posta" pe bune - de la unul, la altul(ghisee)]

Cu cat mai multi din voi veti introduce codul pe site, sau posta pe forumuri cu acest cod, cu atata mai mari vor fi sansele ca acest post sa apara primul cand cineva caut pe google, "posta romana".Unele lamuriri, totusi: pentru a mari eficacitate acestui protest e necesar sa lasati anchor text-ul(posta romana) din cadrul link-ului neschimbat, dar puteti modifica restul textului(tot ce e dupa </a>) sa se incadreze in contextul paginii pe care il postati. Sau, pur si simplu il lasati asa cum este si il inserati in sectiunea news.

Daca pe mine m-a prins ora 2 noaptea cu acest protest, si mi-a ocupat toata seara de luni si marti spre dimineata, sper sa merite efortul. Sper ca tu sa iti poti rapi 2 minute din timpul tau, si asa prea scurt, si sa adaugi codul de mai sus pe site.

In curand sper sa apara si rezultatele. Tin sa multumesc anticipat celor care ma vor sprijini in efortul meu, blogerilor, forumistilor, ziarelor online dar si offline care vor relata despre acest protest.

Webmasteri din toate colturile Romaniei, uniti-va! :) Nu uitati, cele 2 minute, chiar pot schimba ceva. E timpul sa iei atitudine!

Pentru copierea integrala sau partiala din continutul acestui articol, va rugam contactati autorul - traficguyatgmaildotcom - replace at and dot cu @ si .
Multumesc,
Trafic Guy

Etichete:

4 Comments:

Anonymous Anonim said...

fapt rusinos,ciudat , inadmisibil:bucurestiul se "europenizeaza", isi schimba mult mai greu fatza si mentalitatile in raport cu alte orase din tara!
intr-un top romanesc , capitala, ar detine locul de frunte la capitolele indolenta, lipsa de promptitudine si solicitudine a functionarilor in a servi cetateanul!

ar fi necesare cursuri de instruire, de reciclare, testari si selectii mai dese si mai dure ale functionarilor!
ca si masuri prompte, drastice cind e cazul, privind sanctionarea unor atitudini necivilizate si neomenoase ale celor de la ghisee fata de cetateanul solicitant

(o sugestie privind programul de lucru al postei:
in acea pauza de prinz, s-ar cuveni sa fie asigurata permanenta la unul din ghisee care sa acopere necesitatile cele mai frecvente si stringente ale consumatorului de servicii!
e strigator la cer sa fie o adevarata problema si un calvar a-ti procura un timbru sau un plic in miezul zilei!)

multe nereguli se perpetueaza si din vina cetateanului care , desi ofensat si pagubit, dintr-o inexplicabila jena sau comoditate, le lasa sa treaca neobservate, necunoscute si deci nesanctionate

osteniti-va cit mai multi in a scoate la lumina fapte nelalocul lor, aparent marunte precum cele relatate in "posta romana"

numai asa, cei pusi sa tina friiele, sa faca ordine, in cazul de fatza, mai marii postei,o sa ia aminte
si cu siguranta o sa actioneze in consecinta iar lucrurile vor putea intra pe un fagas bun
citez o vorba, nu intimplator aredeleneasca, anume ca: romanul incepe sa faca lucrurile cum trebuie numai cind "se da jos catunia din pod":
cine are urechi de auzit...

maria stefanutz

1:05 p.m.  
Anonymous Anonim said...

wpauza de prinz a functionarilor de la posta coincide cu pauza de prinz a intregii populatii active
daca vrei sa trimiti vreo corespondenta in acest interrval n-ai nici o sansa!
incearca sa-ti rezolvi problema dimineata la ora 8, cind se deschide posta!in cazul acesta , insa, risti, daca e coada, sau daca dai de functionare lenese, sa intirzii la job, mai ales daca biroul de posta e si departe de locul tau de munca
sau, in caz ca ai norocul sa termini treaba la job la ora 18, alearga imediat si intr-un suflet la biroul de posta ca sa ajungi acolo la timp
fii atent, insa!
in caz ca ai ajuns la 19 fara 10ori chiar 15 min , deja functionarele dau semne de nervozitate, ca, de, e sfirsitul programului
uneori ,la aceste ore ti se inchide usa-n nas ca , de, e sfirsitul programului
sau , cu ochii pe ceas, te trateaza ca pe autorul protestului, pununidu-ti nervii si rabdarea la grea incercare
si uite-asa, daca ai o urgenta..postala,amini,ajungi la disperare, ori te lasi de paguba
incepi sa-i invidiezi pe cei ce traiesc in desert sau in jungla si
care corespondeaza intr-o veselie, prin intermediul fumurilor!

pe bune, acum si la modul cel mai concret:intr-un centru urban atit de important precum e capitala ar trebui sa existe unul-doua birouri postale cu activitate non-stop!


iar daca acest lucru nu e posibil sau nu se vrea realizat, atunci sa se trimita la plimbare toate acele functionare comode, plictisite si sa fie inlocuite cu persoane eficiente, agreabile, dispuse sa lucreze cu zimbetul pe buze, sa faca fatza unui ritm de lucru alert, cum s-ar spune, "sa zbirniie"de harnice si binevoitoare

brad eugen

2:10 p.m.  
Blogger Trafic Guy said...

Multumesc celor care au comentat protestul. Se pare ca nu sunt singurul care a avut/are probleme cu posta romana. Oricum, vreau sa precizez ca m-am reorientat catre alte firme de curierat, scapand astfel de probleme. Le recomandad tuturor acelasi lucru. Uitati de posta romana! E depasita de situatie, dupa cum cineva din interior imi povestea. Lipsa acuta de personal, colete care asteapta cu saptamanile sa fie livrate, etc...

Spor la treaba!

3:31 p.m.  
Anonymous Anonim said...

Apelati-va la serviciile de curierat rapid. e mai scum si adeseaori tot de ineficient ca si PR, dar cua sta contribuiti la prabusirea ei.

1:07 p.m.  

Trimiteți un comentariu

<< Home